lördag 5 mars 2016

Fyra veckor senare

Jösses vad fort tiden går! Idag blir Selma 4 veckor. Känns precis som hon kom med dunder och brak. Det är så konstigt. Hon har "bara" varit hos oss i 4 veckor men ändå kan jag inte tänka mig ett liv utan denna fantastiska lilla person.
Tjejen med lika sporadisk täckning av hår på skallen som mottagning på mobilen här hemma (går knappt prata i mobil här för täckningen är så kass). 


Inser nu när jag går igenom bilderna jag har på mobilen att vi visst haft en hel del besök. Det är länge sedan jag bara skrev ett sånt här svammelinlägg ;)
Ska se om jag kan schasa demensen åt sidan och minnas ;)

Den första stora saken hände på tisdagen den 23 februari då selmas första och världens sötaste leende avfyrades <3 åhhhh så underbart! Givetvis kunde inte denna lipsill till morsa hålla sig utan grät så tårarna stod som en båge rakt ut från varje öga. Älskade lilla barn :)

Onsdagen den 24 feb kom världens goaste Magda förbi och förgyllde min och Selmas dag. Vi surrade, skrattade, mös och hade det allmänt bra. 
Som det varit vid varje "nytt" besök den senaste månaden fick Selma presenter <3
Så himla bra present, leksaker! Det har vi helt ärligt inte haft en tanke på att köpa så det var väldigt bra :)

Selma älskar dockan som hon gärna följer med blicken :)

På torsdagen 25 februari fick Selma träffa sin tremänning Lowa och hennes föräldrar. Vilket ultimat mys vi hade! Therese, Emil och Lowa kom förbi efter att de hade varit på babymassage och vi passade på att bjuda på lunch. Henke var ledig dagen till ära vilket kändes jättekul! De stannade en god stund och det hann surras om både det ena och det andra.
Presenter hade de oxå med sig till bortskämdaste tjejen häromkring :)
Såå fint!
Älskar klossarna med bokstäver som Therese hittat på olika loppisar :) Mjukiskatten ligger i barnvagnen och klänningen är tvättad i väntan på att fröken prupp blir några månader :)

Lilla Lowa och min finkusin <3

Emil och Lowa jollrar :)

I lördags (27 feb) kom pappa och lillebror Rasmus  förbi en sväng. Ett välbehövligt besök för att skingra jobbiga tankar efter tråkigheter som hände på fredagen. Henke var på kurs i Ånge och var borta hela lördagen.
Av pappa fick Selma pengar att sätta in på sitt konto. Så bra! Att påbörja sparande till barnen direkt har varit viktigt för mig. 

Selma med Moffa <3

Söndagen spenderades med mitt söndagsnöje nummer ett; storstädning :) faaaaantastiskt! Vi vädrade till och med ordentligt för första gången sen Lill-knoen kom. Jag har varit lite nojjig mot att vädra av rädsla för att få mjölkstockning. I know, fjomp delux xD

I måndags kom Ulrika från jobbet och hälsade på. Så otroligt kul! Åh som jag saknat henne <3 
Det fanns såååå mycket att prata om! Så mycket som hunnit hända för henne och familjen sen vi sågs sist och som kändes så bra att få veta :) *glad*
Även hon hade med present till Sillerippen (mitt smeknamn på Selma haha). 
Så söt tröja :) tvättad och redo att åka på när lillfröken vuxit lite till.

En fantastisk bukett med tulpaner och nån form av buske hade hon oxå med sig :D

Till min stora förtjusning blev Henke hux flux ledig tisdag, onsdag och torsdag så i tisdags passade vi på att åka och hälsa på ett par vänner jag lärde känna när jag gick fotokursen för några år sedan. 
Trodde vi skulle avlägga en snabbvisit men timmarna rusade iväg och vips var vi tvugna att åka hem för att inte behöva äta middag mitt i natten. Det var så otroligt kul att ses och jag som vanligtvis kan känna mig dränerad på energi efter socialisering (hur kul och trevligt det än varit) kände mig riktigt uppiggad. Jag hoppas verkligen att vi håller kontakten mer och träffas oftare framöver :)

I onsdags fick vi blixtvisit av brorsan, Emilie och de två yngsta barnen. De hade med sig spädbarnsinsatsen till matstolen vi har köpt till Selma (Stokke har ju en specialinsats för spädbarn, sååååå bra). Så kul att få träffa två av mina gosungar <3 tyvärr var inte William med eftersom han gick i skolan. Hoppas vi kan ses snart så han får träffa Selma. Fasters storpojke <3

Selma och Melker :)

Natten mot torsdagen fick vi ovälkommet besök. Jag vaknade vid ett-tiden av att Petter låg i sängen och kved. Spratt ur sängen för att kolla till honom och möttes av en kille i full färd med att kexa i hela sängen. Kul. Sprang in och rappade till Henke på rumpan för att genast få hjälp med skademinimering. Han fick hjälpa Petter ut sängen medan jag kollade till Selma om givetvis började knorra just då.

Petter kräktes sedan hela natten med en timmes mellanrum ganska precis. Kan ärligt talat säga att jag är så jävla glad att Helle var ledig på torsdagen så jag hade hjälp på natten. Eftersom Selma vaknar ett gäng gånger per natt och vill amma så blir jag låst i sängen och det är ingen höjdare att höra Petter stackarn kvidande försöka att inte kräkas på allt i omgivningen. Så Henke blev beordrad upp varje gång.

Torsdagen var som alla kan förstå rätt avslagen här. Det är rätt lätt att hålla sig för skratt när hotet om att alla är smittade ligger över en.
Givetvis var Selma inbokad på läkarbesök just på Torsdagen så jag fick ta bilen dit för besiktningen och sen skynda hem igen. 
Lill skruttan hade lagt på sig såpass att hennes kurva hoppade upp ett snäpp. Hon är bra på att äta ;)

Avslutar med en bild på min Lill-spexare 
Världens bästa Petter <3

4 kommentarer:

Jessica sa...

Varför kommer magsjuka alltid på natten? När man är som tröttast och ensammast I världen

Only me sa...

Fan vet... Antar att Murphy har med saken att göra -.- haha
Snacka om uttråkad kille idag, han har ju inte fått gått ut och lekt med vänner än. Han fick med Henke på en promenad ikväll tillslut xD

Jennie sa...

Hoppas att han mår bättre nu lillgosingen. <3 Men det borde väl gått över magontet vid det här laget. Verkade som ni andra klarade er va?! Hoppas! Det är nästan värsta sjukan det där, fy fasen så otrevligt det är att kräkas. Jag minns faktiskt inte sist jag gjorde det. O.O

Åh vad man blir bortskämd när man är en liten nykomling, så mycket kärlek överallt. <3 Om man ändå mindes den där tiden själv när man var så liten, då skulle man nog aldrig tvivla på om nån tyckte om en, haha. ;P

Only me sa...

Ja nu mår Petter bra igen :) energi som ett mindre kärnkraftverk ;)
Vi andra har mirakulöst nog klarat oss. Puh! Igår städade vi lägenheten ordentligt, torkade alla handtag och lysknappar extra. Skrubbade toaletterna (för andra gången, skrubbade dem på torsdagen oxå). Det känns verkligen som det kan bryta ut igen om man inte städar ordentligt x|

Jaaa så otroligt bortskämd! Haha ja tänk om man mindes. Det är föräldrarnas uppgift, att bokföra så man kan minnas :)