torsdag 31 december 2015

Full version av halvfärdig resumé

Men vilken lite slappgris jag är! Har tänkt berätta vad vi fördrivit tiden med under julhelgen och så, meeeen jag har varit såååå trött! Dessutom har vi faktiskt haft rätt fullt upp :)

Men jag kan väl göra en sammanfattning. Mest för att jag själv vill ha det. Jag tycker om att kunna gå tillbaka och kika på vad jag gjort av mitt lilla liv :)

Julaftonen började med en lugn start. Vi åt tomtegröt och myste i lugnet. Petter var i fullkomlig extas över att han hittat ett paket i sin säng på morgonen :) Dessutom är han för snäll för att bara riva upp det utan tillåtelse så gissa om ivrig kille när vi väl vaknade xD

När vi tre (Petter, Henke och jag, Julia sov hos sin farmor o farfar natten mot julafton) slappat klart så snoffsade vi till oss, packade all mat och klappar i bilen och åkte hemifrån.
Första anhalten var en visit hos Henkes pappa med fru. Vi lämnade paket och fick kaffe och kaka. 
Därefter åkte vi ner till Ingvar och Maria och hämtade upp Julia. Även där blev det ett stopp för surrande och socialiserande. Jättekul!

Julaftonseftermiddagen och kvällen spenderades hos mamma o U. När vi kom var syrran med familj där. Kul att ses en sväng :) blir långt mellan gångerna, så som det är när man har fullt upp med jobb, skola och fritid.
Älskade lillasyster ❤️

Vi hade en alldeles lagom julafton. Vi umgicks med familjen, åt gott och öppnade paket. Mamma somnade i vanlig dagordning framför Kalles. Slår aldrig fel, det är tradition det. Vi satsade mer på bra klappar i år än många. Alla var nöjda :)
Å julmaten! Men nomnomnom! Vet inte om det var graviditeten som gjorde det eller att jag inte kunde äta massa rökt lax och sånt, men jag vräkte i mig inlagd sill.
Inget jag nånsin skulle äta men det hör ju till ;)








Sorry urkass bildkvalité men i vanlig ordning har jag inte orkat ta med systemkameran och inte heller försökt förbättra mobilbilderna ;)

Julstämningen på topp hos mamma och U :)

På juldagen tog vi oss en välbehövlig dagdrivardag. Låg som kryss i soffan och slöade prick heeeela dagen :) Fick lite snabbfrämmande av Mange, Jack och Irma när de hämtade upp Julia. Det var det enda som hände den dagen ;)

På annandagen fick vi finfrämmande av Johanna, John och sötstruten Towe. Fantastiskt mysigt och kul :) Towe är en sån mysig liten prick och glad hela hela tiden ❤️  fick en fantastiskt fin orkidé som pryder köksbordet nu :) 
När vårt fina besök begett sig hemöver var det dax för oss att packa maten vi skulle bjuda Erik med barn på och åkte hem till Erik. Anledningen till att vi åkte hem till Erik och bjöd på middagen där var att vårt kök är för litet för långbord nu och  två barnfamiljer får icke plats ;)
Hur som så var det riktigt trivsamt och roligt :)


Fantastiskt roligt hade vi och som synes så kan herrarna vara varandra behjälpliga i köket ;)

Söndagen bjöd på en tur till Rörön för att hänga med favoriterna Kastås ❤️
Superlänge sedan vi åkte dit sist och det var så kul att äntligen ta sig i kragen och hälsa på. Blev bjudna på Magdas fenomenala köttfärssås. Tänk att en sån vanlig rätt kan varieras i det oändliga och vissa gör det bättre än andra :)
Toppendag helt enkelt!



Kvällen avslutades på akuten med Petter som under ett par dagar klagat rejält över ont i magen. När han på söndag kväll vaknade och kom ner helt förstörd och skrek som en liten spädgris när jag ville klämma på magen så beslutade vi att det fick bli ett besök hos doktorn för att utesluta blindtarmen. Tack och lov visade det sig endast vara en rejäl förstoppning så efter en rejäl tarmsmörjning med lavemang och recept på medicinering i två månader så fick vi åka hem och ladda för jobb på måndagen. Landade i säng kring halv två på natten. Oh så pigg man känner sig ;)

Tydligen publicerade min tumme hälften av denna resumé. Är smått trött nu för tiden och inte alltid med på vad jag gör ;)

Förresten, igår var det prick 5 veckor till beräknad förlossning :)
När jag ska fatta att detta verkligen händer vet jag inte. Trots att Lill-knoen sparkar och rör sig så jag får ont och magen är stor så fattar jag inte! Tänk om jag inte är redo för en till??? Hjäääääälp! Samtidigt vill jag bara att tiden ska gå fort så vi får träffa vår lilla kno nångång ❤️
Jobbar två veckor till och sen sk vi bygga möbler, tvätta klädernoch göra oss redo för nedkomst ;)


6 kommentarer:

Jennie sa...

SÅ underbart att julaftonen blev precis som du önskade <3 :)

Only me sa...

Hahaha men herregud jag publicerade innan jag var klar xD ja det blev en bra julafton ❤️

Jennie sa...

Hahaha ja nu var det en hel del mer att läsa :D

Men herregud jag blir alldeles pirrig av att det är så nära nu! Ligger i sängen och småryser i hela kroppen, haha. :) Klart du är redo! Men det är klart du även är nervös. Men du kommer bli världens bästa mamma även till denna lilla kno. ♡

Stackars lilla Petter :( huvvaligen så bedrövligt att vara så förstoppad. Vad kan det ha berott på? Och medicin i TVÅ månader? Det var länge!

Vad mysigt dom har det din mamma och U. :)

Only me sa...

Haha ja det blev en halv roman till xD

Ja jag hoppas ju jag kommer ifatt med alla känslor innan det är dax. Kanske blir mer verkligen när möblerna kommer fram och det är dax att tvätta och vika småkläderna <3
Är inte orolig för förlossning och det, har ju som gått bra förut så det gör det nog nu med, men bebis o.O hahaha

Ja huff, det var inte kul. När en riktig förstoppning blir till så tar det tydligen lång tid och tarmen blir lixom uttänjd. Då reagerar inte receptorerna i tarmväggarna om det bara är "normal" mängd skit utan den blir liggande kvar. Packandes. Det är den onda cirkeln som bryts med långtidsbehandling. Tarmen krymper ihop till sin normala storlek. Det är därför det tar sån tid. Nu får han medicin som får lite mer fart på magen.

Ja de har jättemysigt hus och gård :) U är helt tokig i lampor och grejs så det blir extra mysigt därför :)

Jennie sa...

Hahaha det kommer gå bra med en ny liten mini ska du se, mys! :) Annars kan jag ta den. ;)

Åh fy tusan så obehagligt. :S Stackarn!

Only me sa...

Hahahah jag vill nog gärna ha henne kvar ;)

Ja inte så kul såklart, men nu blir det nog bättre :)