måndag 12 september 2016

Hårbollar och sånt

OWell well, en liten återblick från helgen kanske ;)

I fredags var jag, Selma och mamma på sjukhuset och hälsade på. Så mysigt och skönt att se en klar förbättring <3
Var tvungen att hasta hem till kl 15 då Petter kommer från fritids. 
Fredagar innebär denna termin sena middagar för Petter har simskola precis i middagstid. Lite drygt men men. Miljoner gånger hellre sen middag och svettattacker på badet än att stå och frysa och dö av tristess när man tvingas glo på fotboll. Han fick välja, fotboll eller simning och valde det senare. Jag klagar inte
Lite fri lek innan simlektionen började :)

Lördagen började med att vi åkte till mamma och U för att Henke skulle flytta skotern och kälken. De stod i ett förråd som höll på att braka ihop så det var tvunget. Selma och jag hängde med mamma och promenadlimporna :)
Efter vi var färdiga där åkte vi på skördemarknad i Torvalla by. Så mycket gott det fanns att handla! 
Vi kom därifrån med blomkål, morötter, honung och ett ljuvligt surdegsbröd (levain). Petter passade även på att ta sig en ridtur på ponnyridningen innan vi åkte :)
Älskar närproducerat gotta :D


När vi avverkat affären och skördemarknaden så landade vi hemma. Selmas mat var på upphällningen så jag lagade iordning en sats köttfärssås och pasta samt mangopuré. (Recept i eget inlägg).

Sedan började förberedelserna till middagen. Dagen till ära hade vi Jenny och Dan på middag :D 
Mest troligt blev det sista grillningen för ett tag (hoppas jag). Blev sådär tycker jag. Vi köpte en köttbit, hängmörat etiskt kött, som jag trodde skulle vara såååå mört och gott men som jag såhär i efterhand är tacksam att mina tandproteser fram inte ramlade loss av. Supersegt och verkligen inte bra alls. 
De andra sa att de tyckte det var gott men jag tror fan de ljuger...
Tur vi även marinerat kycklinglårfilé. Det var gott. Sen hade Henke köpt nån form av råkorv som killarna åt. Mätta blev vi i varje fall som tur var xD
Ja å så blev det rostade rotsaker till såklart. :)

Selma fick så söt gröt av Jenny och Dan. Kommer bli helt perfekt nu i höst!

Urgillig klänning och väst

Gårdagen (söndag) gick i städningens tecken. Så välbehövligt! Såg nästan ut som vi hade stampade jordgolv. Hela lägenheten var dyngig! Bytte sängkläder, skurade och gnodde mest hela dagen. Så skönt när allt var klart! 

Idag har Henke varit ledig så vi passade på  att veckohandla på förmiddagen efter att Henke akut-klippte håret. Han har våndats över sin frilla ett tag nu och idag klarade han inte av den längre. Hans hår blir så tjockt att han upplever att han har pälsmössa på sig när han inte klippt sig på ett tag. 
Jag som snart bara har tre hårstrån kvar att omsorgsfullt kamma och  sätta upp i en mager hästsvans kan inte precis relatera till känslan. Men han klagar som fan så jag förstår ju att det är bekymmersamt. 
Mitt största bekymmer med mitt hår är att det hellre följer med duschvattnet ner i avloppet och skapar gojsiga hårbollar som jag sedan får ikläda mig Super Mario rollen och avlägsna med väldigt jämna mellanrum än att det bildar en fager man på mitt kranie. Sjukt ledsamt faktiskt. 

Nåväl, nog om stopp i avlopp och sånt. Vi har inte gjort så mycket mer idag. Eller inte jag. Henke städade förrådet ute så han har gjort saker xD
Julia lagade middagen idag så vi hade lyxen att få sätta oss till dukat bord :D 
Älskade duktiga Julia! Hon älskar asiatisk mat och hade kockat iordning en sallad med pak choi, glasnudlar, gurka och tomater toppat med en dressing på limesaft, honung och säkert nåt mer. Till det var det kyckling. Jättegott!

Avslutar med lite bilder på barnen :) (de yngre, Julia vill sällan bli plåtad)

Bada är kul


Läxläsning :) Duktiga Petter!

4 kommentarer:

Jennie sa...

Åh vilken urgullig outfit 😍 :D
Ja jag tycker det lossnar så mycket hår när jag duschar så det är ett under att det ens täcker kraniet. Nu har håret som lossnade efter graviditeten börjat växa ut och är väl kanske 6-7cm långt och därmed har jag tussar överallt som står rakt upp. Syns ju extra väl framme vid ansiktet. Tjusigt. -.-

Only me sa...

Ja visst var den underbar <3 Längtar tills hon kan börja använda den :)

Huvva, tappar du fortfarande mycket hår? Man får ju nästan panik så mycket som rasar av. Trots att jag vet sedan tidigare så är det ändå chockartat. Lite som höstens första halka...
Hahaha ja du ser ut som en tofsvipa nu då xD

Jennie sa...

Njae jag tror inte jag tappar mer än vanligt nu, men det ser hemskt ut efter duschen i vilket fall. O.o haha ja det är sjukt snyggt, som ett skatbo ungefä . ;)

Only me sa...

Vilken tur! Varje strå känns ju som ett för mycket iof. Sen blir det fullt i avloppet snabbt ändå tycker jag. Nu är det extremt för mig, men vanligen så kanske det räcker med att plocka bort varannan vecka, nu är det typ varje dag-.-