torsdag 8 januari 2015

Smarrens!

Måste verkligen tipsa om dagens middag här :)

Varmrökt lax med bakad potatis
1 tsk salt (+0.5 tsk)
15 st sockerärtor 
1 krm svartpeppar
3 st salladslökar
1 msk olivolja (+1 msk)
1 msk dijonsenap
0.5 dl färskpressad apelsin (jag använde blodapelsin, funkade ypperligt)
4 st bakpotatisar (medelstora), ca 1.2 kg
25 g ärtskott
350 g varmrökt lax

1) Sätt ugnen på 250 grader. Borsta och skär potatisen i ca 3 cm tjocka skivor.
Pendla med 1 matsked olja och krydda med 1 tsk salt.
Lägg dem på bakplåtsklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de är gyllenbruna.

2) Rensa och dela fisken i mindre bitar. Strimla salladslöken och sockerärtorna, grovhacka ärtskotten. Blanda försiktigt ärtskott, sockerärtor, salladslök och lax.

3) Vispa ihop senap, 1 msk olja och apelsinsaft. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.

4) Lägg potatisen på tallrikar, toppa med laxen och skeda över dressingen.

SUPERGOTT!

2 kommentarer:

Jennie sa...

Åh mums! :)

Only me sa...

Jo du Jennie, detta var en riktig riktig höjdare :D