tisdag 21 april 2015

Älskar mina brön

Känner mig på fullständigt spikrak kurs mot etterstupan faktiskt. Trött som ett as och den där jäkla ischiasnerven är jävlig igen. Why?! Igår tog jag och Henke en promenad på en halvmil och på hemvägen började den där rinnande känslan komma i benet. Det spelar ingen roll att jag spänner magen och tänker på hållningen som jag fått som sjukgymnastik medan jag går, den där jävla nerven jävlas ändå. Inte hela tiden, det är när jag går eller springer som det blir såhär. Vilar jag några dagar så känns det mindre. Om jag däremot styrketränar eller kör bodypump så är det inga bekymmer. 
Sånt här skit får mina horn att växa ut. Blir så less! Nästan obsinat, sådär så att jag på ren jävelskap springer som fan bara för att men jag gissar att det bara är mig själv jag jävlas med ;) 

Idag gräddade jag mina första surdegslimpor. Såååå goda! Är helt klart nöjd. Inte perfekta, men vad sjutton.
Förstod att de inte skulle bli lika perfa som jag tänkt mig eftersom det inte gick helt perfekt att fixa degen. Eftersom jag saknar en köksmaskin som knådar degen åt mig så använde jag degkrokarna till elvispen. Det borde ju en dåre fatta (men inte jag uppenbarligen) att denna typ av deg är alldeles för tungknådad för en sån. Efter 6 minuters knådande var vispen så het att plasten nästan smälte och när det gått typ 7.5 minuter skar den ihop. Men fantastiskt! Det blev ju vacker till att slänga upp degen och knåda för hand precis som på antiken. Upplysningsvis ska en sån här deg knådas minst 20 minuter om man gör det för hand och det är i det närmaste ett träningspass. Faktiskt. Jag stånkade och häste och tog i för kung och fosterland. Det var verkligen ett träningspass. 
Inatt har den stått och jäst i kylen och idag gräddades alltså limporna. Gott! De åts med andakt. Från mitt håll då. De andra mulnade bara ;)
Nu vill jag skaffa en redig köksmaskin så jag kan bara flera bröd :D 

Julia lagade sååå god mat idag. Kycklingfile som hon marinerat och sedan stekte och till det hade hon kokt ris som hon lagt upp som små kupoler på tallrikarna och en supergod citronsås med chili. Det är baske mig inte dumt att komma hem från simskolan som Petter har på tisdagar och ha maten på bordet :D 

Dax att glo på ett avsnitt av Bates Motell innan det är läge att jaga JB.

6 kommentarer:

Jennie sa...

Haha älska rubriken! x) Tänkte, vaaaad ska hon nu komma med för utlägg!? Men surdegsbrön är fan inte fy skam, mamma bakade det ofta på den tiden hon hade café och jag kunde lätt klämma i mig en hel limpa. Helt sjukt vad gott det är. :) jag förstår nu nör du beskriver din kamp varför hon inte orkar göra dem så jätteofta längre, haha huvva. ;)

Du borde ta kontakt med npn slags expert du med din kropp. :/

Only me sa...

Haha ja vem vet vad för brön jag tänkte gaffla om ;) ahahahaha
Åh har hon haft café :) vad mysigt! Kan tro att du åt! Det är ju så gott! Älskar den sega skorpan och det saftiga fluffet inuti. Det blir stor skillnad mot vanligt bröd.
Hon får skaffa (om hon inte redan har för då saknar hon ursäkt) köksmaskin så hon kan baks åt dig ;)

Jo det kommer bli så :( är tjurig än så länge och ska försöka få till det. Eller så är det en ursäkt eftersom jag inte vill träffa nån ny människa som ska titta på mig och känna :(

Skogsraah sa...

Åh vad nice att baka eget bröd! Fästmannen har gjort det någon gång. Själv har jag problem med att laga mat överhuvudtaget...

Only me sa...

Ja det är såååå gott med hembakat bröd Skogsraah :)
Jag brukar aldrig baka men får såna här tokryck emellanåt :)
Matlagning kan vara jättekul om det är till festligare tillfällen, vardagsmatlagning suger ;)

Jennie sa...

Mäh, jag kommenterade ju här igår!? Men den verkar borta. Jorå nog har hon köksmaskiner allt, i allehanda sorter, men hon gör ju faktiskt surdegsbröd ibland och ger bort till mig så jag ska inte klaga. ;) *bortskämd*

Ja huffa, du kan ju inte leva sådär. :(

Only me sa...

Vad konstigt :/ Den fanns inte bland skräpkommentarer heller :(
Haha, ahhh nä då ska du inte klaga alls ;) Kanske nåt du ska pröva på oxå?! Det är lite kul faktiskt :D