Köttgryta med sting
800 g nötkött skuret i ett par centimeter stora kuber
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2 dl crème fraîche
2-3 dl grädde
2 msk tomatpuré
Ca 2 msk oxfond
1.5 tak sambal oelek (mer om man vill ha riktig hetta)
1.5 tsk soja
Svartpeppar o salt
Hacka löken fint och fräs den blank i smör. Tillsätt köttet och bryn det. När köttet är genomstekt tillsätts krossade tomater och oxfond. Sänk värmen och låt köttet puttra under lock i 2-3 timmar.
Tillsätt crème fraîche, grädde, tomatpure, sambal oelek och soja. Smaka av med svartpeppar och salt.
Låt koka ihop ca 10 minuter.
Servera med ris. GOTT!
Servera med ris. GOTT!
2 kommentarer:
Åh enkelt och snabbt och lät riktigt gott! :) sparar receptet:)
Ja superenkelt utan mängder av ingredienser. Sköter sig själv på spisen oxå :) vi tyckte om den :D
Skicka en kommentar