Köttgryta med sting
800 g nötkött skuret i ett par centimeter stora kuber
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2 dl crème fraîche
2-3 dl grädde
2 msk tomatpuré
Ca 2 msk oxfond
1.5 tak sambal oelek (mer om man vill ha riktig hetta)
1.5 tsk soja
Svartpeppar o salt
Hacka löken fint och fräs den blank i smör. Tillsätt köttet och bryn det. När köttet är genomstekt tillsätts krossade tomater och oxfond. Sänk värmen och låt köttet puttra under lock i 2-3 timmar.
Tillsätt crème fraîche, grädde, tomatpure, sambal oelek och soja. Smaka av med svartpeppar och salt.
Låt koka ihop ca 10 minuter.
Servera med ris. GOTT!
Servera med ris. GOTT!
Åh enkelt och snabbt och lät riktigt gott! :) sparar receptet:)
SvaraRaderaJa superenkelt utan mängder av ingredienser. Sköter sig själv på spisen oxå :) vi tyckte om den :D
SvaraRadera