söndag 10 januari 2016

Köttgryta med lite sting

Freestylade en köttgryta idag som faktiskt blev yum! Måste skriva ner receptet så jag kommer ihåg (har ju ett minne som inte liknar nåt annat)... Typiskt nog tog jag ingen bild men den man får väl använda fantasin lixom ;)

Köttgryta med sting
800 g nötkött skuret i ett par centimeter stora kuber
1 gul lök
1 burk krossade tomater
2 dl crème fraîche 
2-3 dl grädde
2 msk tomatpuré
Ca 2 msk oxfond
1.5 tak sambal oelek (mer om man vill ha riktig hetta)
1.5 tsk soja
Svartpeppar o salt

Hacka löken fint och fräs den blank i smör. Tillsätt köttet och bryn det. När köttet är genomstekt tillsätts krossade tomater och oxfond. Sänk värmen och låt köttet puttra under lock i 2-3 timmar.

Tillsätt crème fraîche, grädde, tomatpure, sambal oelek och soja. Smaka av med svartpeppar och salt.
Låt koka ihop ca 10 minuter.

Servera med ris. GOTT!

2 kommentarer:

  1. Åh enkelt och snabbt och lät riktigt gott! :) sparar receptet:)

    SvaraRadera
  2. Ja superenkelt utan mängder av ingredienser. Sköter sig själv på spisen oxå :) vi tyckte om den :D

    SvaraRadera