Helgen går i röja/packa/städas tecken. Antar att det ser lite lika ut de helger som kommer framöver oxå. ;)
Tänker lägga in ett par recept här som jag för min egen skull vill ha kvar eftersom jag på den ena (fiskpastan) lyckades freestyla ihop en jäkligt god pastasås med lax och den andra för att det är bra att komma ihåg till nästa gång :)
Så vi börjar med Laxpastan
Ca 4-5 personer
4 st laxfileer
3 dl creme fraische
2 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
2-3 msk gräslök
2-3 tsk citronsaft (sån där pressad ni vet)
Citronpeppar
Lite vitpeppar
Salt
Koka upp pasta-vatten.
Rör ihop creme fraische och grädde. Koka upp. Tillsätt buljongen och pressad citron.
Krydda med citronpeppar, vitpeppar och salt.
Tillsätt gräslöken och koka upp.
Smaka av.
Skär laxen i tärningar och tillsätt den när pastan hölls i det kokande vattnet.
Rör försiktigt i såsen så inte laxen går sönder.
Nästa recept är Pulled Chicken
Ca 6-8 port
170 grader i ugnen
3 kycklingfiléer
2 burkar tacossås hot
1-2 finhackade gula lökar
3-4 finhackade vitlöksklyftor
1 msk citronoliv-olja till såsen (plus en skvätt till stekpannan)
1 msk flytande honung
2 tsk chiliflakes (red hot)
2 tsk ingefära (pulver)
1.5 tsk soja
1.5 msk balsamvinäger
0.5-1 dl vatten
0.5-1 msk paprikapulver
Svartpeppar
Salt
Chilipulver
Krydda kycklingfiléerna med chilipulver och salt (ordentligt av båda). Stek dem i het panna så de får färg.
Hacka lök o vitlök och låt fräsa med lite med filéerna.
Under tiden kycklingen fräser tillagas såsen i kastrull.
Blanda ner alla ingredienser och koka upp.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform med lock. Häll ner löken i såsen och blanda ihop. Häll såsen över kycklingen och se till att filéerna täcks runtom.
Sätt på locket och ställ in i ugnen i 2-3 timmar.
När kycklingen är ordentligt mör drar man isär köttet och blandar med såsen.
Vi har ätit detta med hamburgerbröd, vitlökssås och sallad men det hår ju givetvis köra som tacos eller så. :)
Nu är det dax för fredagsmys här ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar