Varmrökt lax med bakad potatis
1 tsk salt (+0.5 tsk)
15 st sockerärtor
1 krm svartpeppar
3 st salladslökar
1 msk olivolja (+1 msk)
1 msk dijonsenap
0.5 dl färskpressad apelsin (jag använde blodapelsin, funkade ypperligt)
4 st bakpotatisar (medelstora), ca 1.2 kg
25 g ärtskott
350 g varmrökt lax
1) Sätt ugnen på 250 grader. Borsta och skär potatisen i ca 3 cm tjocka skivor.
Pendla med 1 matsked olja och krydda med 1 tsk salt.
Lägg dem på bakplåtsklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de är gyllenbruna.
2) Rensa och dela fisken i mindre bitar. Strimla salladslöken och sockerärtorna, grovhacka ärtskotten. Blanda försiktigt ärtskott, sockerärtor, salladslök och lax.
3) Vispa ihop senap, 1 msk olja och apelsinsaft. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
4) Lägg potatisen på tallrikar, toppa med laxen och skeda över dressingen.
SUPERGOTT!
2 kommentarer:
Åh mums! :)
Jo du Jennie, detta var en riktig riktig höjdare :D
Skicka en kommentar