Rödbetsbiffar
8 rödbetor
2 potatisar
1 gul lök
1 ägg
2 msk grädde
0.5 dl ströbröd
1 dl mjöl
1.5 tsk potatismjöl
Salt o peppar
Koka potatisen o rödbetorna. Låt dem svalna och skala dem.
Riv rödbetorna, potatisen o löken i en bunke och rör ihop (jag använde elvisp för att få smeten riktigt jämn).
Tillsätt ägget och grädden. Vispa.
Tillsätt mjöl, vispa, tillsätt ströbröd, vispa.
Salta ordentligt (rödbetor är söta i smaken) och pudra på vitpeppar.
Vispa ihop och tillsätt sist potatismjölet.
Stek i olja på hög värme. Biffarna behöver en riktig stekyta för att hålla ihop.
Till dem hade vi citronfraiche.
2 burkar lätt creme fraiche (den är syrligare än vanliga så smaken blir annorlunda om man tar den feta).
1 ekologisk citron
Svartpeppar
1-1.5 tsk flytande honung
Riv ner citronskalet i creme fraichen och pressa ner hälften av saften. Rör ihop och smaka av med svartpeppar och honung.
Jag tänker snart göra detta igen för det var riktigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar