onsdag 28 september 2016

Selma-mat, pasta med kyckling och basilika

Idag fick Selma testa den andra kycklingrätten jag tillagade i förrgår. 
Den såg ut som pölsa men luktade ljuvligt av basilikan.
Selma gapade som en trast och tyckte det var så gott!

Här är receptet. Även detta har jag hittat på minimat.se men modifierat lite (buljong och lite så).

Pasta med kyckling och basilika

1 kycklingfilé 
1/2 lök
1 vitlöksklyfta
3 tsk fryst basilika
6 små champinjoner
3/4 dl okokta makaroner
Lite citronsaft
2 dl vatten
1 buljong (ICAs frysta osaltade kycklingbuljong)
1 tsk rapsolja
1 msk citronplivolja
Lite vitpeppar

Hacka lök och vitlök, skär champinjonerna och kycklingfilén i små bitar.
Fräs löken i rapsoljan utan att det tar färg. Tillsätt kycklingen och champinjonerna och fräs en liten stund till.
Tillsätt vattnet, buljongen, makaronerna, citronsaft, citronolivolja och basilikan och sjud 15-20 minuter.
Smaka av med vitpeppar.
Mixa till önskad konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar