Inte för jag vet om nån jävel är intresserad av receptet egentligen...
För att jag själv ska kunna äta av den (gillar ju inte leverpastej och annat skit som brukar vara i smörgåstårta) så har jag hittat på en egen.
Cecilias smörgåstårta med rökt lax
Fyllning 1:
350 g rökt lax
3dl crème fraîche
1.5 ask Philadelphia ost (naturell)
1 stor röd lök (finhackad)
2 msk svart rom
Svartpeppar
Fyllning 2:
2 burkar tonfisk (jag kör den i olja)
2 tsk citron
4 msk majonäs
5 msk gräddfil
Lite salt och svartpeppar
Fyllning 3:
6 hårdkokta ägg (hackade)
2 msk kaviar (vanlig påläggskaviar)
3 msk majonäs
3 msk gräddfil
0.5 tsk italiensk salladskrydda
Smet att bre utanpå:
1,5 dl gräddfil
1,5 dl majonäs
Eftersom jag är en klåpare och har en släng av tourettes vad gäller saker och ting så är ordningen i vilken man lägger fyllningen viktig i min värld.
Jag lägger fyllning 2 längst ner, fyllning 1 i mitten och fyllning 3 längst upp. Bara för att förvirra skrev jag dem i oordning ;)
Använder pågens hönökaka som botten.
Fyllningarna görs dagen före och breds på brödet. Sen får allt stå i kylen över natten och mojsa till sig.
Garnera gör man efter tycke och smak.
Jag tycker denna är mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar